Tekenles in Nijmegen

Ben je op zoek naar dé tekenles die het best bij jou past? Hier is een overzicht van verschillende teken- en schildercursussen in Nijmegen en omstreken. Bij iedere omschrijving zit een link zodat je je meteen kunt inschrijven. Succes!

*Alle prijs- en cursusinformatie zijn van desbetreffende websites overgenomen. Hier kunnen geen rechten aan ontleent worden. 

Studio Bertin

Ik geef tekenles aan iedereen die op zoek zijn naar een goede basis waaruit verder te ontwikkelen. Gericht op jouw niveau en wensen. Met een goede basiskennis van constructie, anatomie en compositie wordt je werk vele malen sterker en overtuigender, of je nu in een comic-stijl werkt, of fotorealisme nastreeft. Je leert op mijn manier niet alleen tekenen naar de waarneming, maar ook hoe je iets kunt tekenen vanuit je eigen verbeelding.

Ik geef individueel les bij mij thuis of op locatie (bijvoorbeeld op je atelier of werkplek thuis) op een tijdstip dat jou het best uitkomt. Duo- of groepslessen zijn ook bespreekbaar. Er is geen minimum aan aantal lessen.

Individuele les  | 50,00 euro | 2 uur
Groepjes van 4 personen| 180,00 euro | 2 uur

neem contact op

Voor meer informatie, of neem direct contact op.

Lindenberg, Huis Voor De Kunsten

De Lindenberg heeft een ruim aanbod aan creatieve lessen voor kinderen in diverse leeftijdscategorieën. Er wordt in deze creatieve lessen gewerkt met verschillende materialen zoals verf en houtskool. Bij de Jongeren Academie 15+ wordt er zelfs geëxperimenteerd met andere media zoals fotografie en video.

Art Kids 6-9 jaar | 15 lessen | €174,00*
Jongeren Academie 15+ | 30 lessen | €545,00*
Tekenen/schilderen 7-12 jaar | 15 lessen | 164,-
Tekenen/schilderen 12-17 jaar | 15 lessen | 199,-
Tekenen/schilderen 18+ | 15 lessen | 345,-
Urban sketching, teken Nijmegen in een schetsboek 18+ | 1 les | 39,-

Voor 65-plussers is er een wekelijkse teken en schildercursus voor wie aan de slag wil met traditionele én moderne technieken onder professionele begeleiding. Deze lessen beginnen in januari.

Tekenen/schilderen en mengvormen 65+ | 15 lessen | €325,00*

www.delindenberg.com

Schone Kunsten

Schone Kunsten biedt enkele verschillende cursussen: Tekenen, Portrettekenen, Schilderen, Werken Naar Foto en ook een Deeltijdstudie. In de tekenlessen krijg je nuttige tips en handvatten aangereikt van Selma Dronkers. En leer je door veel te tekenen beter waar te nemen. Al na de eerste les zul je op weg naar huis de wereld anders zien.

Portrettekenen en schilderen levend model | 15 lessen | €405,00 * 
* excl. modelkosten

www.schone-kunsten.nl

t i n t  teken- en schilderschool Nijmegen

Docente Noëlle Koppers heeft ruim 25 jaar ervaring als schilderdocente en is gespecialiseerd in werken naar de waarneming en in de fijnschilder- en tekentechnieken. In Werkplaats De Witt geeft zij wekelijks les aan beginnende en gevorderde tekenaars waarbij verschillende tekenmaterialen aan bod komen, (kleur)potlood, Siberisch krijt, houtskool, conté- en pastelkrijt, en aquareltechnieken.

Donderdag Atelier Tekenen 14.00 – 17.00 | 25,- per les
Inclusief tekenmaterialen

Docente Christine Elkhuizen geeft modeltekenen en schilderen naar een naakt- of gekleed model. Anatomie, plasticiteit, perspectivische verkortingen, proporties van het menselijk lichaam, alles komt aan bod. De duur van de standen variëren, van 5 minuten tot een pose waar meerdere lessen aan wordt gewerkt. Deze zijn geschikt om uit te werken in olieverf.

Vanaf september (tot juni) voor alle 18 lessen, 
Vanaf januari voor de resterende 10 dagdelen 
woensdag 10:00 - 13:00 | 27,50 per les*
Inclusief teken- en schildermateriaal *

Model/Portet Verdieping op de dinsdagochtend. Deze groep is speciaal voor gevorderden, het accent ligt op een individuele begeleiding, zodat er ruimte is voor de ontwikkeling van een persoonlijke stijl. Steeds wordt gekeken naar het typerende in het werk.

Vanaf september tot eind juni iedere twee weken op dinsdagochtend 
10.00 - 13.00 | € 27,50 per les*

www.tint-nijmegen.nl

Hobbycentrum Nijmegen

Het HcN  aan de Sint-Hubertustraat in Nijmegen is opgedeeld in werkplaatsen en een ontmoetingsruimte en staat ter beschikking voor mensen uit Nijmegen en omgeving die op een creatieve manier hun vrije tijd willen besteden. De grote ruimte is gereserveerd voor tekenen en schilderen en heeft de vorm van een open atelier. Er zijn schildersezels, tafels, opbergruimte voor doeken en kunstboeken. Er zijn begeleiders aanwezig en er worden ook zo nu en dan workshops gegeven over speciale onderwerpen. 

open 5 dagen per week van 9:00 tot 16:00 uur.

www.hobbycentrumnijmegen.nl

Atelier Berg en Dal

In de cursus Algemeen Tekenen en Schilderen  wordt gewerkt met diverse materialen zoals, potlood, houtskool, contékrijt en in overleg met olieverf en H2o Oil verf. Ook zullen er geregeld grafische technieken aangeboden worden zoals monotype en lino-snede.
Er wordt gewerkt naar aanleiding van een opdracht of een thema, maar vrij werken kan ook.  U leert tekenvaardigheden die nodig zijn voor het opzetten van een compositie. Het tekenen leert u om beter te kijken. U verfijnt uw waarneming van de wereld om u heen. Het plezier in het werken staat voorop.
Na de les zullen we het gemaakte werk van u en uw medecursisten bespreken.

Vanaf maandag 6 september starten de cursussen weer in dorpshuis De Slenk in Groesbeek. 

14 lessen (september tot december) 294,-
18 lessen (januari t/m mei) €378,00 

www.atelierbergendal.nl

Peter Bremer

Het plezier in schilderen staat voorop in deze cursus waar gevorderden en beginners naast elkaar werken en vooral op zoek zijn naar een eigen manier van schilderen. In de cursus/ werkplaats komen alle facetten van schilderen en tekenen aan bod, gegeven door een ervaren docent (sinds 1997). We werken in kleine groepen in een groot coronaproof atelier met alle faciliteiten. Je krijgt ervaring in de techniek die jij wilt leren en je ontwikkelt je eigenheid daarin.

In deze cursussen met maximaal tien mensen, wordt gewerkt met olieverf, acryl, aquarel en tekenspullen. Men geeft zelf aan waar de voorkeur naar uitgaat en de begeleiding is individueel. In aanvang krijgt men opdrachten.
Inspringen is altijd mogelijk en er bestaat de luxe om avond, middag en ochtend te wisselen of een les in te halen, wanneer dat nodig is.

Dinsdagavond van 20.00 tot 22.00. 
Woensdagavond van 20.00 tot 22.00, 
donderdagochtend van 10.00 tot 12.00, 
donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00. 
Inspringen is altijd mogelijk.

www.cursisten-peterbremer.nl

Atelier Rohde

Bij Atelier Rohde kun je op een ongedwongen manier kennismaken met tekenen en schilderen, maar leer je ook je eigen handschrift en vaardigheid te ontwikkelen. Tijdens de lessen van Mary Janssen worden materialen en verschillende manieren van de techniekbeheersing gecombineerd met goed kijken en ontleden van het werk van oude meesters en hedendaagse kunstenaars. Atelier Rohde staat dan ook voor het combineren van ambacht met een eigenzinnige denkwijze. Hierdoor ontstaan er in de lessen van Atelier Rohde bijzondere en interessante tekeningen en schilderijen.

Maandag 19:30 - 21:30 vanaf 10 maart 
5 lessen | €110,00

Atelierrohde.nl

Zaadelmakerij

In de cursus tekenen en schilderen werk je met verschillende teken- en schildersmaterialen. Er wordt geschilderd met zowel acrylverf als olieverf. Aan de hand van leerzame opdrachten kan zowel een beginner als de gevorderde zijn teken- en schilderstechnieken verder ontwikkelen.

Beginners en gevorderden door Ingeborg Laninga
maandag 19.30 
dinsdag 10.00
dinsdag 19.30
woensdag 10.00 (door Sjoerd van Gend)
woensdag 19.30
donderdag 10.00
donderdag 19.30

15 lessen | 335,-

Voor meer cursussen: www.zaadel.nl

Academie Renshof

Opgericht in 2009 en sindsdien uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende particuliere academies in het land. Met als uitgangspunt het overbrengen van oude ambachtelijke schildertechnieken zoals we die kennen uit de 17e eeuw. Technische basiskennis van het schildersmateriaal, kleurenleer, compositie en anatomie worden behandeld in de lessen van een docententeam bestaande uit professionele kunstenaars.

De cursus Realistisch tekenen met kleurpotlood wordt gegeven door Leo Schilte op de Vlierestraat in Nijmegen.

Donderdag 20:00 - 22:00 
Realistisch tekenen met kleurpotlood
36 lessen à 2 uur (prijs per jaar) €810,00

www.academie-renshof.nl

*Alle prijs- en cursusinformatie heb ik van desbetreffende websites overgenomen. Hier kunnen geen rechten aan ontleent worden. Volg de link in de beschrijving voor meer up-to-date informatie.