Tekenles in Nijmegen

Ben je op zoek naar de tekenles die het best bij jou past? Hier is een overzicht van verschillende teken- en schildercursussen in Nijmegen en omstreken. Bij iedere omschrijving zit een link zodat je je meteen kunt inschrijven. Succes!

*Alle prijs- en cursusinformatie zijn van desbetreffende websites overgenomen. Hier kunnen geen rechten aan ontleent worden. Volg de link in de beschrijving voor meer up-to-date informatie.

Studio Bertin

Zelf geef ik tekenles aan iedereen die op zoek zijn naar een goede basis waaruit verder te ontwikkelen. Of je nu in een comic stijl werkt, of fotorealisme nastreeft, met een goede basiskennis van constructie, anatomie en compositie wordt je werk vele malen sterker en overtuigender. Je leert op mijn manier niet alleen werken naar de waarneming, maar ook hoe je iets kunt tekenen vanuit je eigen verbeelding.

Ik geef individueel les bij mij thuis of op locatie (bijvoorbeeld op je atelier of werkplek thuis) op een tijdstip dat jou het best uitkomt. Duo of groepslessen zijn ook bespreekbaar.

Individuele les op locatie | 55,00 euro voor 2 uur
Groepjes van 4 personen| 180,00 euro voor 2 uur

(scholieren/studentenkorting is bespreekbaar)

Voor meer informatie neem hier contact met me op.

Lindenberg, Huis Voor De Kunsten

De Lindenberg heeft een ruim aanbod aan creatieve lessen voor kinderen in diverse leeftijdscategorieën. Er wordt in deze lessen gewerkt met verschillende materialen zoals verf en houtskool. En bij de Jongeren Academie 15+ wordt er zelfs geëxperimenteerd met andere media zoals fotografie en video.

Art Kids 6-9 jaar | 6 lessen | €62,00*
Art Kids 6-12 jaar Aldenhof | 15 lessen | €154,00*
Jongeren Academie 15+ | 30 lessen | €525,00*

Voor 65-plussers is er een wekelijkse teken en schildercursus voor wie aan de slag wil met traditionele én moderne technieken onder professionele begeleiding. Deze lessen beginnen in januari.

Tekenen/schilderen en mengvormen 65+ | 15 lessen | €298,00*

www.delindenberg.com

Schone Kunsten

Schone Kunsten biedt enkele verschillende cursussen: Tekenen, Portrettekenen, Schilderen, Werken Naar Foto en ook een Deeltijdstudie. In de tekenlessen krijg je nuttige tips en handvatten aangereikt van Selma Dronkers. En leer je door veel te tekenen beter waar te nemen. Al na de eerste les zul je op weg naar huis de wereld anders zien.

Vanaf september tweewekelijks op woensdag en vrijdag
Tekenen | 17 lessen | €425,00*
Portrettekenen en schilderen | 17 lessen | €450,00 
(incl. model)*

www.schone-kunsten.nl

t i n t  teken- en schilderschool Nijmegen

Docente Noëlle Koppers heeft ruim 25 jaar ervaring als schilderdocente en is gespecialiseerd in werken naar de waarneming en in de fijnschilder- en tekentechnieken. In Werkplaats De Witt geeft zij wekelijks les aan beginnende en gevorderde tekenaars waarbij verschillende tekenmaterialen aan bod komen, (kleur)potlood, Siberisch krijt, houtskool, conté- en pastelkrijt, en aquareltechnieken.

Donderdag 14.00 – 17.00 | 22,50 per les*

Docente Christine Elkhuizen geeft modeltekenen en schilderen naar een naakt- of gekleed model. Anatomie, plasticiteit, perspectivische verkortingen, proporties van het menselijk lichaam, alles komt aan bod. De duur van de standen variëren, van 5 minuten tot een pose waar meerdere lessen aan wordt gewerkt. Deze zijn geschikt om uit te werken in olieverf.

Vanaf augustus (tot juni) voor alle 19 lessen, 
Vanaf januari voor de resterende 10 dagdelen 
woensdag 10:00 - 13:00 | 23,50 per les*

Docente Elly van Rossum geeft modeltekenen en schilderen op de woensdagavond van 19:30 – 22:00 voor beginners en gevorderden in groepsverband. Je krijgt individuele begeleiding en het werk wordt ook in groepsverband besproken zodat je van elkaar kunt leren.

Vanaf augustus iedere twee weken op 
woensdag 19:30 - 22:00 | 7 lessen | € 20,00 per les*

www.tint-nijmegen.nl

Vrije Academie Nijmegen

Bied verschillende teken en schildercursussen.

Karin Buchholtz geeft een leuke schildercursus in de creatieve werkplaats A29 waarin beginners en gevorderden naast elkaar werken. In deze cursus wordt aandacht besteed aan kleurenleer, compositieopbouw, vormonderzoek, perspectief en het ontwikkelen van een eigen stijl. Voorop staat het plezier in schilderen en het ontdekken wat jij er mee wilt. Als je eigen ideeën wilt uitwerken, dan is daar alle ruimte voor.

Vanaf 6 februari op woensdag 19:30 - 22:00
12 lessen | €215,00

Joost van Moll geeft in Atelier Spits op Kunst aan de Waterstraat met zijn proeflessen een gelegenheid om de werksfeer te proeven.  Je werkt met de techniek(en) die je voorkeur genieten. Denk aan acryl, olieverf, aquarel, pastel, houtskool, potlood. Groepen bestaan uit 6 tot 12 cursisten.

Vanaf maart 2019 iedere maandag, dinsdag en woensdag
proeflessen vanaf € 18,50

http://vrijeacademienijmegen.nl

Hobbycentrum Nijmegen

Het HcN  aan de Sint-Hubertustraat in Nijmegen is opgedeeld in werkplaatsen en een ontmoetingsruimte en staat ter beschikking voor mensen uit Nijmegen en omgeving die op een creatieve manier hun vrije tijd willen besteden. De grote ruimte is gereserveerd voor tekenen en schilderen en heeft de vorm van een open atelier. Er zijn schildersezels, tafels, opbergruimte voor doeken en kunstboeken. Er zijn begeleiders aanwezig en er worden ook zo nu en dan workshops gegeven over speciale onderwerpen. 

open 5 dagen per week van 9:00 tot 16:00 uur.

www.hobbycentrumnijmegen.nl

Atelier Berg en Dal

In de cursus Algemeen Tekenen en Schilderen  wordt gewerkt met diverse materialen zoals, potlood, houtskool, contékrijt en in overleg met olieverf en H2o Oil verf. Ook zullen er geregeld grafische technieken aangeboden worden zoals monotype en lino-snede.
Er wordt gewerkt naar aanleiding van een opdracht of een thema, maar vrij werken kan ook.  U leert tekenvaardigheden die nodig zijn voor het opzetten van een compositie. Het tekenen leert u om beter te kijken. U verfijnt uw waarneming van de wereld om u heen. Het plezier in het werken staat voorop.
Na de les zullen we het gemaakte werk van u en uw medecursisten bespreken.

18 lessen (januari t/m mei 2019) €306,00 (excl. materialen)

www.atelierbergendal.nl

Peter Bremer

Het plezier in schilderen staat voorop in deze cursus waar gevorderden en beginners naast elkaar werken en vooral op zoek zijn naar een eigen manier van schilderen. In de cursus/ werkplaats komen alle facetten van schilderen en tekenen aan bod, gegeven door een ervaren docent (sinds 1997). We werken in kleine groepen in een groot atelier met alle faciliteiten. Je krijgt ervaring in de techniek die jij wilt leren en je ontwikkelt je eigenheid daarin.

In deze cursussen met maximaal tien mensen, wordt gewerkt met olieverf, acryl, aquarel en tekenspullen. Men geeft zelf aan waar de voorkeur naar uitgaat en de begeleiding is individueel. In aanvang krijgt men opdrachten.
Inspringen is altijd mogelijk en er bestaat de luxe om avond, middag en ochtend te wisselen of een les in te halen, wanneer dat nodig is.

vanaf wo 16 jan 2019

Woensdag 20.00 tot 22.00
Donderdag 10.00 tot 12.00
Donderdag 14.00 tot 16.00
Donderdag 20.00 tot 22.00

Krayenhoffkazerne (Atelier 28)
Molenveldlaan 28, 6523RM, Nijmegen

www.cursisten-peterbremer.nl

Atelier Rohde

Bij Atelier Rohde kun je op een ongedwongen manier kennismaken met tekenen en schilderen, maar leer je ook je eigen handschrift en vaardigheid te ontwikkelen. Tijdens de lessen worden materialen en verschillende manieren van de techniekbeheersing gecombineerd met goed kijken en ontleden van het werk van oude meesters en hedendaagse kunstenaars. Atelier Rohde staat dan ook voor het combineren van ambacht met een eigenzinnige denkwijze. Hierdoor ontstaan er in de lessen van Atelier Rohde bijzondere en interessante tekeningen en schilderijen.

Maandag 19:30 - 21:30
Woensdag 13:15 - 15:15
8 lessen | €115,00

Je kunt op ieder gewenst moment instappen,
de cursus heeft geen startdatum!

Atelierrohde.nl

Academie Renshof

Opgericht in 2009 en sindsdien uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende particuliere academies in het land. Met als uitgangspunt het overbrengen van oude ambachtelijke schildertechnieken zoals we die kennen uit de 17e eeuw. Technische basiskennis van het schildersmateriaal, kleurenleer, compositie en anatomie worden behandeld in de lessen van een docententeam bestaande uit professionele kunstenaars.

De cursus Realistsch tekenen met kleurpotlood wordt gegeven door Leo Schilte op de Vlierestraat in Nijmegen.

Donderdag 20:00 - 22:00 
36 lessen (prijs per jaar) €810,00

www.academie-renshof.nl

*Alle prijs- en cursusinformatie heb ik van desbetreffende websites overgenomen. Hier kunnen geen rechten aan ontleent worden. Volg de link in de beschrijving voor meer up-to-date informatie.