VISITORS (2012-2014)

Hier komen de robots!

Onder de noemer VISITORS, heb ik een sci-fi electronica muziekproject in het leven geroepen, waarin ik veel ideeën kwijt kon. Het begon met de muziek geschreven vanuit het perspectief van aliens en robots. En al snel volgden de videoclips, workshops en live optredens.

Optreden in Gifgrond, Tilburg

In de videoclips kon ik experimenteren met digitale en practical effects, voor de live-act heb ik robotkostuums en props gemaakt. In de songteksten kon ik vanuit het perspectief van een robot of alien allerdaagse themas verwerken. Zo horen we in ‘We Are Robots’ robots klagen over hun onderdanige bestaan, en in ‘No Flash Photography’ moppert een alien over iPhones en ringtones. Kleine persoonlijke gedachtenkronkels, maar ook maatschappij kritische geluiden kon ik vertalen en verpakken in buitenaardse fictionele karakters.

Frans de Waard als ‘grumpy alien’

Uit dit project zijn ook workshops, optredens en exposities ontstaan allemaal met het ‘robot-thema’. Het is verrassend hoe dit thema resoneert bij volwassenen alsook bij kinderen. Vooral de Robot workshop en Robo-walk waren een groot succes. De clips zijn veel bekeken en ook op festivals gedraaid. De muziek is nog gebruikt voor een Amerikaanse speelfilm en wordt ook regelmatig gebruikt door YouTubers als achtergrond muziek. Ook heb ik een vinyl bootleg ontdekt van We Are Robots.

In 2019 heb ik deze VISITORS strips gemaakt