Posted on

BREAKERS

BREAKERS is een elektronisch muziekproject waarbij vrijwel alle muziek gemaakt is met behulp van samples. Deze samples kunnen afkomstig zijn van oud werk, zoals tracks van VISITORS, of van bijvoorbeeld filmfragmenten. De samples zijn zeer klein of bijna onherkenbaar bewerkt, en worden vaak gebruikt als basis voor geluidssynthese. Dit resulteert in unieke timbres, boventonen en onregelmatige intervallen. Sommige nummers zijn, in combinatie met bijzondere maatsoorten, ook muzikaal uitdagend.

BREAKERS (2019)

Luister hier het hele album.

Welcome to the world of BREAKERS, where sonic exploration is the name of the game. Join us on a musical journey through a variety of timbres, rhythms, and melodies that will inspire and thrill. From the upbeat, poly-rhythmic noise track to the mellow cruise along the coast of uncharted artistry, there is something for everyone on this expedition. Click the link to start your adventure today!

Bent u op zoek naar een unieke muzikale reis? Laat u dan meevoeren door BREAKERS. Onze elektronische muziek biedt een gevarieerde mix van timbres, ritmes en melodieƫn die u zullen meenemen op een avontuurlijke en inspirerende reis. Van een opzwepende polyritmische noise-track tot een ontspannen tocht langs de kust van onontdekte artistieke gebieden, het is allemaal mogelijk met BREAKERS. Volg de link om uw reis te beginnen. Welkom op onze sonic expedition.

Deze twee video’s zijn gemaakt met behulp van gesamplede beelden en hebben beiden een soortgelijk thema en aanpak. In de eerste video gaat het over de zoektocht van de mens naar zijn eigen identiteit door het na-apen en kopiĆ«ren van zijn eigen gelijkenis. We zien hoe het eigen lichaam objectief wordt gemaakt door middel van portretteren en afdrukken van het gezicht en hoe dit verder wordt geaccentueerd en veranderd met behulp van make-up. De tweede video verkent deze thematiek nog verder en laat zien hoe deze zoektocht van de mens leidt tot een verlies van authenticiteit en individualiteit.

De tweede video gaat dieper in op het onderwerp van de persona en hoe dit spirituele zelfbeeld zich verschuilt in onze psyche en tot uiting komt via make-up. We zien hoe de zoektocht van de mens naar zijn identiteit leidt tot een verlies van authenticiteit en individualiteit, en hoe de make-up die we gebruiken ons kan helpen om onszelf te vermommen en te verbergen voor de wereld om ons heen. De video biedt een interessant inzicht in hoe we onszelf presenteren aan de buitenwereld en hoe dit kan leiden tot een vervreemding van onszelf.