BREAKERS

BREAKERS is electronische muziek vrijwel geheel gemaakt met samples. Het bronmateriaal kan eigen werk zijn, zoals een track van VISITORS of bijvoorbeeld een filmfragment. De samples zijn zeer klein of vrijwel onherkenbaar bewerkt. Meestal wordt een miniem fragment gebruikt als vorm voor geluidsynthese. Dit resulteerd is unieke timbres, boventonen of onregelmatige intervallen. Sommige nummers zijn, in combinatie met bijzondere maatvoering, ook muzikaal uitdagend.

Hier zijn twee video’s gemaakt met ge-samplede beelden waar ik zelf erg tevreden mee ben. Ze hebben beiden een soort gelijke thema en aanpak. De eerste gaat over de zoektocht van de mens naar zijn eigen identiteit door het recreëeren en kopieëren van zijn eigen gelijkenis. We zien het objectiviseren van het eigen lichaam doormiddel van portretteren en afdrukken maken van het gelaat en accentueren en altereren doormiddel van make-up.

Deze tweede gaat meer over de persona. Het spirituele zelfbeeld dat verscholen ligt in de psyche en tot uiting komt doormiddel van make-up.

BREAKERS (2019)

Luister hier het hele album.

Welcome to a sonic expedition. Follow the link to start your trip. BREAKERS offers a variety of timbres, rhythms, and melodies that are adventurous and inspirational. Everything from a poly-rhythmic upbeat noise track to a cruise along the coast of uncharted artistry.