Iedereen kan tekenen

Tekenles in Nijmegen en omstreken.

“Mijn nichtje vroeg me een kat te tekenen, maar zij kon het zelf beter dan ik.” Erik S.

Ik geef tekenles aan beginners en gevorderden die op zoek zijn naar een goede basis waaruit verder te ontwikkelen. Of je nu in een comic stijl werkt, of fotorealisme nastreeft, met een goede basiskennis van constructie, anatomie en compositie wordt je werk vele malen sterker en overtuigender. Je leert niet alleen werken naar de waarneming maar ook hoe je iets vanuit je eigen verbeelding kunt tekenen .

Ik geef individueel les op locatie (bijvoorbeeld op je atelier of werkplek thuis). Afgestemd op jouw wensen en ervaring geef ik praktische tips en oefeningen.

Individuele les | 55,00 euro voor 2 uur

Wil je op de hoogte blijven of heb je vragen neem dan hier contact met me op. Bellen of Whatsappen mag ook:

Your Automatic Trainer

Your Automatic Trainer heb ik gemaakt tijdens de eerste twee maanden van de Corona lockdown. Een gekke tijd, waarin het dagelijks leven even stil leek te liggen. Ik heb me in deze periode me verdiept in 3D animatie en dat resulteerde in deze korte animatiefilm.

Here are some of my albums

BERTIN – mini

Johann Kauth asked me to make a tape for his Stenze Quo label. I was honored and immediately became inspired by the idea of releasing a cassette. I decided to make this album as analog as I could. I used only Casio keyboards and a different Casio for every song. In the end I also used two Yamahas and a Korg Minipops rhythmbox and some analog echo effects.
The tracks are mostly instrumental easy going pop miniatures with little or no abstractions or experimentation.
The tape was released and re-released in 2010 as a limited edition. The original silkscreen artwork (not on Bandcamp) and the print on the cassette are by Johann. download here

 

BERTIN – nur elektronische Geräte im tropischer Garten

Recorded in the CEM studio @ Worm download here

 

 

BERTIN – The Fathers of Inventions

Sample based electronic music. download here

 

 

BERTIN – The Voice

Crazy Sinatra songs remade as seen fit. download here

 

 

VISITORS – Hello World
Cassette on Barreuh Records 2014

 

 

VISITORS – 2012
CDR 2012 on youtube

 

 

BERTIN – digitally distorted miniatures
on Spotify

 

 

BERTIN – Videorecorder
7″ on Olé records

 

 

BERTIN – Joyeux
Not on label, 2006

 

 

Visitors stripverhalen

Enkele strips geïnspireerd op de VISITORS video’s. Met in de hoofrol Frans Radar. De mokkige buitenaardling op weg naar de woestijnplaneet Xjanahpaboe (of zo iets).

VISITORS I met Frans Radar

VISITORS II: House

VISITORS III: De tijdreiziger

VISITORS IV: met Frans Radar

Cartoons

In 2018 heb ik een serie cartoons gemaakt met Ecoline en Oostindische inkt. Geen politieke cartoons maar meer psychische cartoons, soms in combinatie met de abstracte kleurrijke vlakverdeling uit de compositie-serie .

Klik hier voor de hele serie.

Medusa
The chocking of Dr Fu Manchu by the invisible hand.

Compositie serie

In 2017 ben ik begonnen met een serie abstracte schilderwerken.

Het eerste werk, geïnspireerd op de kleurenleer van Goethe, was dit eenvoudige patroon met de twee (volgens Goethe) primaire kleuren geel en blauw.

Hierna volgden nog enkele werken waarin deze kleuren een belangrijke rol speelden maar al snel breidde het pallet zich uit.

 

Eén van de weinige werken met een (verborgen) tekst.

Het onderliggende raster veranderde echter weinig en werd het uitgangspunt van verschillende abstracte composities waarin door de systematiek,  patronen te ontdekken zijn.

Meerdere patronen die samen in hun gelaagdheid, omdat ze zich van elkaar verschuiven, niet helemaal kloppen. En in deze imperfectie ligt het thema van het werk verscholen namelijk de zoektocht naar de balans tussen orde en chaos.

Een serie van abstracte werken zoals deze, waarbij het ene werk zichtbaar voortborduurt op het andere, kan alleen ontstaan door tijdens de creatie aan zogenaamde ongeschreven regels te houden. Regels die ook bij de kunstenaar niet altijd even duidelijk of te verwoorden zijn. Zoals de grootte van het onderliggende raster, de keuze van de kleuren, of hoe de vlakken zich verschuiven ten opzichte van elkaar. Bij iedere nieuwe ontwikkeling wordt echter zo’n zelfopgelegde regel doelbewust gebroken of onbewust vergeten en een nieuwe regel geschreven.

Hier rechts zien we dat het aspect van het raster is veranderd in de verhouding 1:2 met diagonale lijnen van 45 graden waardoor er een hogere smallere compositie ontstaat en een schaakbord patroon van vierkanten.

Compositie #59

Bij compositie #59 , dat ook nog eens op een groter formaat is gemaakt, heb ik de diagonalen helemaal uit het raster gelaten en bijna willekeurige lijnen aangebracht die vervolgens vlakken doorsnijden en verbergen.

Klik hier voor de serie Abstracte Composities.

A Short Scene, an Exercise

Tijdens de donkere dagen voor kerst werk ik aan de montage van een korte film van Frank Hartman genaamd A Short Scene, an Exercise. De film, die bestaat uit één scene, is opgenomen in een oude boerderij in de buurt van Venlo met een hele kleine crew en cast.

lees het script