Studio Bertin

Studio Bertin klinkt misschien alsof ik één of ander  Italiaans ontwerpbureau* ben.  Maar niets is minder waar! Of.. hoewel.. Je zou me natuurlijk wel een Nederlands ontwerpbureau kunnen noemen. Want ik krijg regelmatig ontwerp opdrachten. Maar stiekum ben ik ook beeldend kunstenaar.

Ik heb mijn creatieve uitlatingen in ieder geval breed weten te ontwikkelen op zeer verschillende artistieke vlakken. Vanaf 2002 ben ik achter de schermen betrokken geweest bij verschillende kunst- en culturele organisaties; DZIGA, EXTRAPOOL en DERDE WAL. En sinds 2010 weet ik me staande te houden als zelfstandig ondernemende beeldend kunstenaar en ja, ook ontwerper.

Mijn autonome werk is meestal zeer kleurrijk en toegankelijk. Humor en popculturele referenties spelen een rol, en in de uitvoering en vormgeving kies ik meestal voor een soort DIY stijl. Robotpakken van karton, uiterst gedetaileerde tekeningen met een eenvoudige balpen of viltstift, muziek met oude Casio keyboardjes, potten en pannen. You name it. The medium is the message, en dus ook in mijn werk.